Over ergonomisch dragen

Er zijn veel verschillende draagzakken te verkrijgen in even zoveel verschillende prijsklasses. Er is nogal wat verschil tussen al die draagzakken en het grootste verschil zit in de ergonomie. Hier zullen we een korte uitleg geven over wat belangrijk is om op te letten wanneer je een draagzak aan wilt schaffen of wilt huren. 

Een aantal dingen zijn bij ergonomische draagzakken hetzelfde:
1. het rugpand van de draagzak (het deel wat achter de rug van je kindje zit) is niet verhard of voorgevormd, maar juist soepel en zacht. Daardoor kan de draagzak zich aanpassen aan de natuurlijke bolling van de rug van je kindje. 
2. Er is ondersteuning voor de benen van je kindje, tot aan de knieën (en als ze wat ouder zijn tot minimaal 2/3e van het bovenbeen), zodat het gewicht van je kindje goed verdeeld wordt en niet op de heupjes terecht komt. 
3. De schouderbanden en heupband zijn soepel maar sterk, want voor jou als ouder is het ook belangrijk om ergonomisch te dragen! Je kindje is dicht tegen je lichaam aan, zodat het zwaartepunt van jullie samen niet buiten jouw lichaam ligt. 
Hier onder zie je een plaatje wat het verschil tussen een niet-ergonomische draagzak en een wel ergonomische draagzak goed laat zien:

Hoe zou jij het liefst een uur doorbrengen?